χαμομηλι

Χαμομήλι
Μονοετές φυτό με χαρακτηριστικό άρωμα. Ο βλαστός του είναι λείος, πολύκλαδος, όρθιος και τα φύλλα πτεροσχιδοειδή. Τα άνθη του είναι κιτρινόλευκα και ανθίζουν την άνοιξη. Φυτρώνει σε καλλιεργημένα και χέρσα μέρη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Τα άνθη του συλλέγονται όταν ανοίξουν καλά. Για θεραπευτική χρήση χρησιμοποιούνται κυρίως τα άνθη του από τα οποία παραλαμβάνεται το αιθέριο έλαιό του. Το έλαιό του ανήκει στις μεσαίες νότες και αναμιγνύεται καλά με τη λεβάντα. Όταν θέλετε να απομακρύνετε την ένταση ανάψτε ένα κερί αρωματισμένο με φυτικά εκχυλίσματα και αγνό αιθέριο έλαιο χαμομηλιού και αφήστε την ηρεμιστική του ενέργεια να επιδράσει.

ΚΕΡΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: Μεγ. ποτήρι: 7 εκ. – Μικρό ποτήρι: 6,5 εκ.
ΥΨΟΣ: Μεγάλο ποτήρι: 8,5 εκ. – Μικρό ποτήρι: 8 εκ.
ΒΑΡΟΣ: Μεγ. ποτήρι: 420 γρ. – Μικρό ποτήρι: 320 γρ.
ΩΡΕΣ ΚΑΥΣΗΣ: Μεγάλο ποτήρι: 30 – Μικρό ποτήρι: 25

Διακοσμητικό αρωματικό κερί σε γυάλινο ποτήρι.
Άρωμα χαμομήλι.

Όταν ξεραθεί το χαμομήλι στον καλύτερο ήλιο της χρονιάς έρχονται βράδια να γυρέψει από δαύτο κι ο φτωχός κι ο πλούσιος κι όπως κυλάει ζεστό μέσα μας και βάλσαμο κι ευωδιάζουν τα σπλάχνα και αρμονίζονται…
(Η ευγένεια της κωμωδίας μας) - Νίκος Καρούζος

Γλυκιά μυρωδιά και αγαπημένη. Συνυφασμένη με τη παιδική τρυφερότητα, το χάδι, την αγάπη. Το άρωμα του αιθέριου ελαίου του, μας μεταφέρει την ομορφιά της εικόνας του, κατευνάζει τις αισθήσεις, ηρεμεί το νου, λειαίνει τα συναισθήματα.

παραγγελία
οδηγίες ασφαλούς χρήσης